الجمعة، 27 سبتمبر 2013

كل ما يخص طعم الريم (الطحالب) لصيد الاسماك

طعم الريم


التعريف: الريم وهو نوع من الطحالب المائية التى تتواجد فى البيئة الطبيعية للاسماك وهى لا تصلح الا للاسماك التى تتغذى على النباتات وهو نبات اخضر ينمو علي جنبات احجار النيل وفي اي مكان يوجد به هدار او منحدر كبير للماء وهناك نوعين من الريم هما ( الزفر ) و (الأسواني) أما الزفر بيكون مش مغسول كويس و خشن حبتين ولونه أخضر غامق و فيه دود أحمر رفيع جداً

( الدود مش شرط) أما الأسواني فلونة أخضر زرعي و شعره طويل و نظيف جداً (وده ليه أكله و ده ليه أكله)

ملحوظة : دائما اشترى الريمه الفاتحه وتكون صابحه سواء ريمة الترعه او ريمة اسوان


انواع السمك : البلطى والبنى والمبروكة

اوقات الصيد : أفضل وقت لصيد الريم فى الصيف أو يكون الجو دافى و في النهار فقط ويفضل بعد الظهر

اماكن الصيد : لازم يكون الدور المية ماشية يعنى مش واقفة ويفضل في صيد الريم إن يكون الدور بجوار الليخة (نبات الحلفا أو البوص)

تجهيز الدور: الطريقة الأول : ((ودي بتستخدم في الأدوار الضيقة)) وهية نجيب ورقة ريم (لفة ريم 50 جرام ) و ناخد قبضتين طين من الأرض و نقسم ورقة الريم إلى جزئين و نحط الريم بالطول في كل قبضة طين بحيث يكون فيه شرشوبة من النحيتين و نرميه في المية في عكس إتجاه التيار بمسافة 20 متر من المكان إللي إنته قاعد فيه و الطين هيتفتت لوحده و يخرج الريم شعرة شعرة .

الطرية الثانية :و تسمى البراشوت (ودي بتستخدم في الأدوار المفتوحة)) وهية بتاخد من الريم هنا مجموعة شعر بمجموعة شعر المجموعة بحيث نقسم ورقة الريم على عشرة و نربطها بخيط قطن في حجر صغير في حجم البلحة وتلقى بالعشرة في شكل نصف دايرة حولك و على مسافة 20 متر الطريقة الثالثةنأتى بزجاجة مياه معدنية و نضع بها تذكرتني ريم مقطعة و مفرية وتوضع في الزجاجة المملوءة نصفها ماء و ترج جيداً و يتم تفريغ محتواها أمامك عند ردة المياة حتى يخرج الريم عن المنطقة التى ترغب في الصيد منها.


طريقة الصيد : خيط الترميل يفضل ان يكون خفيف يعني 20 او 18السن 10 او 12 لان السمكه بتبلع فدائماً اختار سن الريم مفتوح والحربه حاميه وطويله وتكون السلكه رفيعهولو الدور غويط وما فهوش شر كبر السن حسب حجم السمك ويتم اخذ خصله من الريم رفيعه طولها 5 سم وتمسكها من المنتصف وتضعها على رأس السن من المنتصف من عند الخيط بحيث يكون الطرفين سايبين وتبدأ تلف النصف الاول على السن بدايه من رأس السن المترمل وتظل تلف حوالي 6 لفات الى ان تصل الى سلاح السنثم تبدأ بلف النصف الثاني فى الاتجاة العكسي للف النصف الاولوتسيب الباقي مدلدل من السنالفله صغيرة ورصاصه توزنها بحيث ما يكونش ظاهر من الفله غير الشفاطةلو كنت عايز تصتاد بالريم بمعنى إنك لما تكون رايح تصتاد في حتة جديدة بالريم تاخد معاك ورقتين زفر وورقتين أسواني و تحضر الدور بتاعك و تجرب الزفر ساعة و الأسواني ساعة و تشوف اى منهم هيشتغل أكثر


طريقه حفظة : في ورق جرائد مبلل ولازم يكون رطب دائماً ويتم وضعها فى درج الثلاجة قبل الصيد بيوم واحد ليس اكثرلانها ان لم تكن طازة بتشيط وتسود واثناء الصيد تكون فى مكان ضل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق