الجمعة، 27 سبتمبر 2013

طريقة الصيد بطعم النسيله

طريقة الصيد بطعم النسيله


التعريف: نوع من الحشائش ينمو على ضفاف النهر والنوع المستخدم هنا نسيله باردي مش نسيله غاب لان نسيله الباردي اطري واخف حديه من الغاب والسمكه بتقبل عليها اكتر

اماكن الصيد : مياة هاديه بجوار الحشائش ويجب ان تعرف ان المبروكه موجودة ام لا

وقت الصيد :بالنهارانواع السمك : المبروكة ونادر لما بتدخل عليك غلطات بلطي

طريقة الصيد : فيه طريقتين الطريقه الاولي بتكون برصاص وغماز ريم يعني تقل يوزن غماز متساوي نازل بسحبه وحجمه كبير وسنون 6 فرنساوي دقنه واسعه طريقه التطعيم بنفرك النسيله في السن كويس اوى وبعد كده بنلفها علي السن لحد ما نخفيه وبنساوي اولها مع طرف السن الطريقه التانيه (ودي عاوزه صياد ايده حسساسه اوي )بنجيب غاب افرانجي مفرغ بنروح لاي واحد من اللي بيعملوا كراسي جريد نخليه يعمل حلقه وتكون واسعه ويستحسن لو معاك اكتر من حلقهبنحط الحلقه بتعوم علي وش المايه وبنربطها وثبتها زي العياشه بالضبطوبنرمي في حدود الحلقه نسيله (يعني كانك بتنصب دور غله بالضبط)وبتستني شوية لحد ما تنزل وتنزل زي الغله متكون واقف عمودي علي الدور تكون بعيد عن الدور وفيه حاجه من الاتنين يا اما بتطعم زي الطريقه اللي فاتت وتنزل بحيث يكون الطعم تحت الحلقه مباشره اما بتطعم علي سنون سنه زي ما قولنا قبل كده من غير لا غماز ولا تقال علي وش الحلقه وتجيب نسيلة او اعواد ذرة اخضر وتيجى رابطهم فى بعض على شكل حزمة وبعد 2 متر من الحبل تجيب صخرة صغيرة نظام تقل وترميها فى الماء وتكون ماسك اول الخيط فى ايدك وتقعد حوالى ربع ساعة هتلاقى الخضرة الى انت راميها بتتشد والسمك عمال يشد فيها تقوم جايب عرق من قلب الخضرة يكون طرى وتطعم بية زى شغل الريم بس يكون السن كبير والخيط حوالى 40 او 50 وربنا معاك انا جربتها كتير وربنا اكرمنى باوزان حوالى 15 كيلو واصغر تجهيز الدور: الطريقه دي مش محتاجه تظفير لان طبيعي اننا بنصطاد جنب مصدر للنسيله

طريقه حفظة : لا تحتاج

طرق تحضيرها: لا تحتاج

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق