الجمعة، 27 سبتمبر 2013

طريقة الصيد بطعم الفواكه

طريقة الصيد بطعم  الفواكه


التعريف: صيد صعب ويحتاج لصبر

اماكن الصيد :اماكن تواجد المبروكة بجوار الحشائش

وقت الصيد : في النهاراما بالليل للقراميط

انواع السمك : القراميط – المبروكه – البني – البلطي - قشر البياض

طريقة الصيد : يحتاج الى رمال السنارة 40 أو 50 على الأقل ويكون على المكنة خيط 50 على الأقل ثالثا الرمى حيكون حداف رابعا لازم يكون معاك جدالة أو شوكة علشان تطلع السمكةالصيد بالعنب يتم تثبيت سنارتين اسفل الرصاصه على بعد 25 سم للسناره الاولى و50 سم للسناره الثانيه و ويتم ادخال 7 حبات عنب الى 10 حبات فى منتصف العنبه بحرص مكونه شكل حبات السبحه ويكون العنب مغطى السن وبقية العنب مثبت فى بقيه الخيط اعلى السناره والسن المناسب للعنب هو رقم 6 او 7 فرنساوى ويكون عنب بناتى أصفر وتكون الحباية جامدة وماسكة نفسها للصيد بالجوافة والطعم جوافة تجيب واحدة الجوافة وتقطعها اربعة وتاخد ربع تعدى السن من ظهرها وتشبكة فى اخرهامفيش احلي من الجوافه البلدي اللي ريحتها تبان من علي بعد)للصيد بالبلح بيكون بلح رطب أسود فقط وتشق البلحة نصفين بالطول وترمى النواية وتدكك النصف الأول زي ماتكون بتخيط بالأبرة ونرفع النصف ده على الخيط من فوق وتكرر نفس الطريقة على النصف الثانى وتشبك السن فى أخر البلحة من ناحية ما السمكة حتاكل الصيد بالتوت : يتم تركيب توته على سن 8 وتشتغل غماز وياسلام لو المكان اللي بتصتاد فيه تحت شجرة توتممكن تشتغل بفله تسريح كبيرةتجهيز الدور: رمي كميه صغيرة من نفس نوع الطعم

طريقه حفظة : في الثلاجه طبعاً

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق