طريقة الصيد بطعم الخضروات
التعريف: اصعب انواع الصيد لانها عايزة صبر جامد بس الضربه بتاعتها جامدة لان اولا مش بيدخل عليه غير السمك التقيل كمان بيحتاج حساسيه شديده من الصياد وبيحتاج كمان فن التعامل مع السمك
اماكن الصيد : من فوق بوابات المعديات الصغيره والاماكن الموجود بيها حجاره
وقت الصيد : فى النهار
انواع السمك : المبروكه والبني وممكن تغلط ببلطي
طريقة
الصيد : سنون من مقاس 4 فرنساوي طول الوش بيكون حوالي نص متر يحتاج الى
رمال السنارة 40 أو 50 على الأقل ويكون على المكنة خيط 50 على الأقل أما
كيفية التطعيم به فكانت تتم بتقطيع الأوراق إلى شرائط صغيرة بعرض 2 سم و
طول 4 سم و يدخل السن في طرف الشريط ثم يقلب الشريط ليلف حول رقبة السن و
يدخل نهاية الشريط في السن مرة أخرىأما طريقة الصيد فهي مثل الريم على
العايم يعني قرمة قصيرة و بدون رصاصة و فلة صغيرة و تترك للتيار و تمشي مع
الفلة تتبعها وعندما تأكل السمكة الفلة تجري و لا تغطس و تحتاج لشكمة قوية
تجهيز الدور: رمي كميه صغيرة من نفس نوع الطعم بس في الخيار بنختار خيار بقشرته مش متقشر زي اخيار التطعيم
طريقه حفظة : في الثلاجه
طرق
تحضيرها: انواع الخضروات اللي بتستخدم : الخص - عروق الكرنب -الخيار
-الجزرالكرنب والخيار والجزر دول لازم يتسلقوا نص سليق لحد ما زفارتهم تبان
والخيار لازم نقشره عشان قشرته السميكه متصعبش من حركه قطعه الخيار علي
السن وبالتالي ضياع السمكه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق